Aktuelno

Zabava i dječija sreća: U Općini proslavljen rođendan prvorođene djece na Dan općine Travnik (FOTO)

U okviru obilježavanja manifestacije Dan općine Travnik, jedna od najzanimljivijih i najradosnijih aktivnosti i ove godine bila je rođendanska proslava upriličena danas u prostorijama Općine Travnik za djecu rođenu na dan službenog obilježavanja ove manifestacije.

21. marta, od 2012. godine,od kada se obilježva ova manifestacije na području općine Travnik u JU Bolnica „Travnik“ i Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mate Nikolić“ na Dan općine Travnik rođeno je ukupno 21 dijete.

Rođendan je obilježen nekoliko dana ranije, s obzirom da je zbog organizacije sadržaja manifestacije najviše odgovarao današnji dan, što svakako nije nimalo umanjilo radost proslave.

Uz vrijedne i zanimljive poklone i muziku prilagođenu njima, te maskote Sponge Bob i macu, mališani su i ove godine uživali i u ukusnoj torti i slatkišima i poklonima koje je obezbijedila Općina Travnik, a koja je ujedno i organizator ovog zanimljivog događaja.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Vlatka Lovrinović je uputila rođendansku čestitku svim slavljenicima te naglasila da je ova proslava rođendana i druženje sa mališanima svake godine najljepša aktivnost u okviru manifestacije Dan općine Travnik.

Načelnik općine Travnik, Kenan Dautović je uz rođendansku čestitku aglasio zadovoljstvo što
se klub djece rođene 21. marta na Dan općine Travnik svake godine povećava.

“To nas jako raduje i čini posebno zadovoljstvo što imamo priliku zajedno sa najmlađima proslavljati ovaj značajan dan”, kazao je Dautović.

Dan općine Travnik