BH Telecom
Aktuelno

Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB u Jajcu realizovao projekt ”Prevencija vršnjačkog nasilja” (FOTO)

Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB realizuje projekat pod nazivom ”Prevencija vršnjačkog nasilja”. Cilj ovog projekta usmjeren je na podizanje svijesti i znanja o pojavi vršnjačkog nasilja kod djece i mladih. Od velike je važnosti provođenje preventivnih aktivnosti usmjerenih razvoju socijalnih i emocionalnih vještina.
Do sada ovim projektom su obuhvaćene općine Travnik i Vitez. Ovaj projekat je namijenjen učenicima petih razreda osnovnih škola i učešće je prijavilo 120 učenika na prostoru općine Jajce. Isti je realizovan u vidu interaktivne radionice u Domu kulture Jajce, šetnjom kroz glavnu ulicu, aktivnostima na Gradskom trgu u Jajcu, te sadnjom drveta prijateljstva i zajedništva.
Ovim aktivnostima će u kontinuitetu biti obuhvaćene i ostale općine na području SBK/KSB. Brojne su ustanove podržale ovaj značaj projekat, ali i uzele aktivno učešće. To su: Općina Jajce, Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK/KSB, PS Jajce, Dom kulture Jajce, Centar za socijalni rad Jajce, Centar za edukaciju mladih Travnik.
ZZJZ SBK/KSB
error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!