Transparency International
Zbog neplaćenih kazni u iznosu od 55.095,60 KM travnički policajci oduzeli Audi Q7
Zbog neplaćenih kazni u iznosu od 55.095,60 KM travnički policajci oduzeli Audi Q7 - photo: ilustracija
Aktuelno

Zbog neplaćenih kazni u iznosu od 55.095,60 KM travnički policajci oduzeli Audi Q7

Planet obuca

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije korona virusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja. Između ostalog, cilj navedenih mjera i radnji jeste smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama.

Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu. U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Postupajući po navedenoj problematici, policijski službenici PS Travnik su tokom proteklog dana, u mjestu Nova Bila, općina Travnik, izvršili kontrolu vozača P.S. rođen 1992.godine iz Trnova, koji je upravljao terenskim vozilom marke Audi Q7. Tom prilikom je utvrđeno da je isti višestruku povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, za koje ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od čak 55.095,60 KM, zbog čega mu je navedeno vozilo oduzeto.

U saradnji sa nadležnim organima, protiv navedenog vozača se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

 

Trebamo da znamo!