Transparency International
Arhiva

Apel za pomoć Peco Halidu

Planet obuca

Peco Halid iz Goleša kod Travnika boluje od tromboze nogu, živi sam i potrebna mu je svakodnevna pomoć. Objavljujemo pismo njegovog brata, koji u nadi, moli dobre ljude za nesebičnu pomoć.

Draga gospodo, riješio sam da vam se obratim ovim pismom i ujedno vas zamolim da dođete i posjetite demobilisanog borca koji je već duže vrijeme vezan za krevet. Njegovo ime je Peco Halid, rođen 1965. godine.

Živi sam u kući i nema nikog, osim mene. Ja sam mu brat, ali ne živimo skupa. Roditelji su umrli, a brat je poginuo u ratu. Ja sam odlučio da vas pozovem u nadi da pomognete koliko možete. Ležao je 5 – 6 puta u bolnici u Travniku, ležao je sada 45 dana, ali sve je uzalud nema nikakvog napretka.

Boluje od tromboze nogu i htjeli su mu obje noge odsječi do koljena, pa sam molio doktore da to ne rade. Ima lijekova na biljnim bazama kod privatnih doktora, ali su veoma skupe jer su to sve privatne ordinacije.

On je teški bolesnik koji je prožuljao na leđima, koristi pempas i kateter. Posjeduje svu medicinsku dokumentaciju koju možete pogledati na licu mjesta, 100% je invalid. Molim vas da dođete na lice mjesta i uvjerite se, jer u pismo ne mogu ni opisati u koliko je lošem stanju.

Puno vas pozdravljam i nadam se da ćete brzo doći.

Kontakt osoba: Peco Vahid, Goleš, Travnik

061/773 – 123 / 030/538 – 012

Broj žiro računa:

Peco Halid
JMBG: 2305965193114
Raiffeisen Bank d.d.
1613000017928468

preuzeto sa: Hronika.ba

Trebamo da znamo!