BH Telecom
Besplatna članarina u Gradskoj biblioteci Travnik za učenike osnovnih i srednjih škola
Besplatna članarina u Gradskoj biblioteci Travnik za učenike osnovnih i srednjih škola - photo: Agencija DAN (arhiv)
Aktuelno

Besplatna članarina u Gradskoj biblioteci Travnik za učenike osnovnih i srednjih škola

Na 21. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Travnik predsjednik Kluba Stranke demokratske akcije i vijećnik u Općinskom vijeću Travnik, Ekrem Mrakić (SDA), podnio je u ime Kluba ove stranke vijećničku inicijativu da se omogući besplatna članarina u JU Gradska biblioteka Travnik za učenike osnovnih i srednjih škola s područja općine Travnik.

Stalno povećanje broja članova u Gradskoj biblioteci Travnik, naročito kategorija djece i omladine, pokazuje da podrška promociji knjige i kulture čitanja na području općine Travnik itekako ima perspektivu. Zbog toga smo prvo na Klubu Stranke demokratske akcije, a zatim i u dogovoru s načelnikom Općine Travnik, prof. dr. Kenanom Dautovićem, pronašli odgovarajući model i za sve učenike osnovnih i srednjih škola s područja općine Travnik osigurali besplatnu članarinu u Gradskoj biblioteci Travnik“, kazao je Ekrem Mrakić.

Kako su saopćili iz Gradske biblioteke Travnik, Budžetom Općine Travnik osigurana su dodatna sredstva za nesmetanu plansku nabavku knjiga i članskog materijala, te velikim dijelom riješeni problemi dodatnih troškova nabavke fonda školske lektire koji je naročito podložan oštećenjima, kao i pitanje nabavke novih knjiga za školsku populaciju.

Besplatne godišnje članarine u Gradskoj biblioteci Travnik učenici osnovnih i srednjih škola općine Travnik mogu ostvariti već od 01.01.2023. godine.