Transparency International
Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik: Napustio nas je naš kolega...
Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik: Napustio nas je naš kolega...
Aktuelno

Bolnica za plućne bolesti i TBC i Dom zdravlja Travnik: Napustio nas je naš kolega…

Planet obuca

Javne ustanove Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik i Dom zdravlja Travnik na svojim su web stranicama objavile tužnu vijest da je ovaj svijet sinoć napustio dr. Mirjad Hodžić. Porodici i mnogobrojnim prijateljima iskrene izraze saučešća upućuje i Agencija DAN.

 

Sa žaljenjem obavještavamo javnost da je dana 10.08.2020. godine naš dragi kolega

Hodžić dr. Mirjad
iznenada preminuo u 35-oj godini života.

Porodici i prijateljima upućujemo iskreno saučešće u boli zbog gubitka.

Kolektiv JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik pamtit će ga kao marljivog, korektnog i stručnog kolegu. Njegova smrt će ostaviti trajnu prazninu u našim srcima.

Bila nam je čast što je bio dio našeg kolektiva.

JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik

 

Sa velikom tugom smo primili informaciju da nas je sinoć napustio naš dragi ljekar i prijatelj, doktor Mirjad Hodžić.

Ovaj mladi ljekar je zasnovao radni odnos upravo u travničkom Domu zdravlja još u mjesecu martu 2017. godine i u izuzetno kratkom vremenu je svojim odnosom prema poslu, ali i ljudskim osobinama, stekao veliki broj prijatelja među zaposlenicima i pacijentima Doma zdravlja Travnik.

Mirjad je rođen 1985. godine u Tuzli, gdje je završio Medicinski fakultet. Iako nije po rođenju Travničani, danas iskreno tugu njegove rodne Tuzle dijele medicinski radnici ali i brojni pacijenti i sugrađani koji su imali privilegiju sarađivati, kod njega se liječiti ili ga samo poznavati. S obzirom na njegove ljudske vrline, ali i profesionalni angažman, njegov odlazak gubitak je za porodicu, zdravstvo ali i širu društvenu zajednicu.

Njegov prerani odlazak istinski je šokirao sve uposlenike JU Dom zdravlja Travnik čiji je zaposlenik Mirjad bio do 2.8.2020. godine.

Dženaza polazi sutra, 12.8.2020. godine, poslije ikindija namaza, ispred šarene džamije, a ukop će se obaviti na mezarju Kupilo-Bašbunar.

Njegovoj porodici i mnogobrojnim prijateljima upućujemo izraze najdubljeg saosjećanja.

Javna ustanova Dom zdravlja Travnik

Trebamo da znamo!