Arhiva

Četvrti međunarodni naučno-stručni simpozij grafičke tehnologije i dizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti, informacionih i tekstilnih tehnologija

GeTID 2015 naziv je međunarodnog naučno-stručnog simpozija koji će se održati od 23. do 25. Listopada 2015. godine u Travniku, na Fakultetu za tehničke studije i u hotelu „Blanca“ na Vlašiću.

Značaj ovogodišnjeg, kao i svih prethodnih simpozija, je višestruk s obzirom na to da inovacije u ovim oblastima predstavljaju ključni faktor u razvoju u oblastima grafičke tehnologije i dizajna, a od ove godine zastupljene su i oblasti arhitekture, građevine, informacijskih i tekstilnih tehnologija, sigurnosti i zaštite na radu.

Sudjelovanje na ovogodišnjem Simpoziju uzet će predstavnici univerziteta iz BiH, zemalja regiona, ali i drugih zemalja, kao i predstavnici znhanstvenih i obrazovnih institucija, privrednih društava te pojedinci koji se bave djelatnostima iz oblasti grafičke industrije i dizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti i zaštite na radu, informacionih i tekstilnih tehnologija.

Datum održavanja: 23.-25.10.2015.

Mjesto održavanja: Hotel „Blanca“, Vlašić-Travnik (23.10.2015.) Fakultet za tehničke studije, Aleja konzula 5, Travnik (24.-25. 10.2015.)

Mjesto smještaja gostiju: Hotel „Blanca“, Vlašić – Travnik

Organizator: Fakultet za tehničke studije, Univerzitet u Travniku, BiH

Koorganizatori: Tehnološko-metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu, RS

Grafički fakultet, Sveučilište u Zagrebu, RH

Sveučilište Sjever, Koprivnica, RH

Partner: Edukacijski fakultet, Univerzitet u Travniku, BiH

Medijski pokrovitelj: časopis Grafx

Medijski partner: Print Magazin, nakladnik: Print i dizajn d.o.o

Prvi dan simpozija planiran je za otvaranje i plenarna predavanja u Hotelu „Blanca na Vlašiću.

Drugi i treći dan simpozija, u prostorijama Fakulteta za tehničke studije (Travnik, Aleja konzula br.5), održavat će se predavanja i izlaganje radova (usmena izlaganja i poster prezentacije), radionice, prezentacije firmi i Okrugli stol.

Sve informacije o organizaciji Simpozija predočene su na web stranici GeTID-a (www.getid.ba) i Fakulteta za tehničke studije (www.fts.ba/getid).

Kontakt telefoni su: +387 30 540 876; +387 61 225 229, +387 63 333 166, e-mail: simpozij2015@getid.ba .