Danas prvi dan posta: Čestitke muslimanima u povodu ramazana stižu sa svih strana
Danas prvi dan posta: Čestitke muslimanima u povodu ramazana stižu sa svih strana
Aktuelno

Danas prvi dan posta: Čestitke muslimanima u povodu ramazana stižu sa svih strana

Danas vjernici muslimani imaju prvi dan posta, a čestitke u povodu ramazana stižu sa svih strana.

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujem iskrene čestitke, uz želju da predstojeći mubarek mjesec provedete u postu, ibadetu i dobrom zdravlju, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Mjesec ramazan za sve vjernike islamske vjeroispovijesti predstavlja poseban i odabran mjesec, ispunjen istinskim duhovnim vrijednostima, mjesec odricanja radi jačanja samog sebe, svoje porodice, jačanja svoje povezanosti za Svevišnjim i jačanja svoje zajednice.

Nadam se da će poruke koje Ramazan nosi i donosi doprinijeti smirivanju društvenih i dnevnopolitičkih tenzija i jačanju međusobnog uvažavanju i poštovanja, da ćemo drugog i drugačijeg gledati kao najrođenijeg i da ćemo u našoj Bosni i Hercegovini raditi i živjeti, kako se to i vijekovima radilo! Naša, bosanskohercegovačka zajednica je uvijek poštovala drugog i drugačijeg i ramazanske/iftarske i bajramske sofre su uvijek krasili naše komšije pravoslavci, katolici i jevreji – mi drugačije ne znamo i tako će biti do Sudnjeg dana!

Na kraju, svim muslimanima, još jednom želim lahak post, da mjesec Ramazana provedu u dobrom zdravlju, sreći, rahatluku i svakom dobru!

Ramazan šerif mubarek olsun!” – napisao je u svojoj čestitci potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo.

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo uputio je čestitku sljedećeg sadržaja: “U povodu nastupajućeg mjeseca ramazana svim građanima islamske vjere Srednjobosanskog kantona i Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke, sa željom da ga provedu u miru, blagostanju i radosti sa svojim porodicama“.

Svim muslimanima Srednjobosanskog kantona, kao i cijele Bosne i Hercegovine čestitamo predstojeće mubarek dane u želji da iste provedu u zdravlju, sreći i blagostanju. Ramazan šerif mubarek olsun!” – poručili su predsjedavajući Skupštine SBK Dražen Matišić, te njegovi zamjenici Salkan Merdžanić i Ljubinka Atanasijević.

Načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović uputio je čestitku sljedećeg sadržaja: “Povodom nastupajućeg odabranog mjeseca Ramazana svim sugrađanima, pripadnicima islamske vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke, uz želju da ovaj mubarek mjesec isposte u zdravlju, duševnom miru i blagostanju.
Neka ramazanski dani označe povratak istinskim duhovnim vrijednostima, neka nam donesu mir i međusobno povjerenje i neka nam ojačaju porodične, rodbinske i komšijske veze. Ramazan šerif mubarek olsun!”

Travnicki.INFO