Arhiva

DIJELITE DALJE: Dolaskom na utakmicu KK Travnik – KK Spars pomozimo Nirmeli Kurtović u borbi za život!

Planet Obuca

U naredni utorak (8.11.) u sali Osnovne škole Travnik sa početkom u 19 sati održat će se humanitarna utakmica za pomoć mladoj Nirmeli Kurtović. U ovoj utakmici humanitarnog karaktera snage će odmjeriti Košarkaški klub Travnik Bosna Tours i Košarkaški klub Spars Sarajevo.

Cijena ulaznice je 5 KM, a sav prihod od prodaje karata biti će uplaćen za Nirmelino liječenje.

Nirmela Kurtović iz Kaćuna prije tri godine uspješno je pobijedila bolest, te se vidno oporavila. Međutim, prije nekoliko mjeseci bolest se vratila, a mlada Nirmela započinje ponovo novu bitku u borbi za svoj život. Trenutno, Nirmela se nalazi na Hematologiji na Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu, gdje svakodnevno prima krv. U pitanju je anemija i trombocitopenija, no ova hrabra djevojka već tri mjeseca ima unutarnje krvarenje, zbog čega je životno ugrožena, a da stvar bude gora njeno stanje se prethodnih dana pogoršalo.

Nirmela je svakodnevno ovisna o transfuzijama i preparatima krvi te brojnim lijekovima na koje nije pozitivno odreagovala. Ukljucen je i lijek ”Novo Seven” koji iznosi 91.000 KM, ali ni on nije zaustavio krvarenje. Konzilij liječnika koji se svakodnevno brine za Nirmelino zdravstveno stanje predložio je porodici da se Nirmela izmjesti u neku drugu državu na nastavak liječenja.

Porodica Kurtović nije u mogućnosti da sama snosi troškove liječenja mlade Nirmele, te ovim putem moli sve ljude dobrog srca, sve one koji žele pomoći da to učine u skladu sa svojim mogućnostima.

Racuni na koje mozete vrsiti uplate za lijecenje Nirmele Kurtovic su RACUNI PORODICE na koje mozete uplatiti novcana srestva za lijecenje su:
– RACUN ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA Mirela Kurtovic (sestra) IBAN CODE -BA391340400101538056 SWIFT: IKBZBA2XXXX Investiciono komercijalna banka Zenica
-RACUN ZA KONVER TIBILNE MARKE Mirela Kurtovic 1340400101538056 Investiciono komercijalna banka Busovaca…..
-Haris Kurtovic (brat) RACUN ZA KONVERTIBILNE MARKE Raiffeisen banka Zenica TRN 1613000016050063

 

Travnicki.INFO