Evo i zašto

Direktor travničke Bolnice za plućne bolesti i TBC objasnio je utjecaj vlage na zdravlje stanara (VIDEO)

Planet obuca

“Evo i zašto” naziv je zajedničkog projekta Agencije DAN i kompanije dStore.

Cilj je donijeti više informacija o svakodnevnim temama, o uvjetima života, dilemama održavanja domaćinstva, korištenju kućanskih i drugih aparata. Nastojat ćemo našim čitateljima olakšati dobivanje pravovremenih informacija o potrebi nabavke i načinima korištenja određenih uređaja, te olakšicama koje njihova upotreba donosi.

Poznato je, da vlažne prostorije utječu na zdravlje onih koji borave u takvom prostoru. Razlozi su različiti, od samog načina gradnje, kvarova na krovnim konstrukcijama i instalacijama, pa sve do nedovoljnog provjetravanja. Na priču o stvaranju vlage, naročito u hladnijem periodu godine, svakako utječe i sušenje veša u zatvorenom prostoru. Ukoliko se takva praksa nastavi u kontinuitetu, rezultat je nastanak vlage, a to onda uvjetuje niz različitih, nerijetko i zdravstvenih problema.

Brojni su razlozi za korištenje sušilice, posebno u domaćinstvu, a jedan, možda i navažniji, svakako je zaštita zdravlja.

Da li i u kojoj mjeri boravak u vlažnom prostoru pravi zdravstvene problem govori prim. dr. Emir Abdulović, direktor JU Bolnice za plućne bolesti i TBC Travnik.

Agencija DAN