Transparency International
Evo i zašto: Više o sušilicama rublja, koju izabrati?
Evo i zašto: Više o sušilicama rublja, koju izabrati?
Evo i zašto

Evo i zašto: Više o sušilicama rublja, koju izabrati?

Planet obuca

Sve sušilice dijelimo na ventilacijske, kondenzacione i one sa toplotnom pumpom.

Za postavljanje ventilacijske sušilice neophodan nam je izlaz iz prostorije u koju se ona postavlja zbog instalacije crijeva koje odvodi topli vlažni zrak van sušilice.
Kondenzacijska sušilica ne traži nikakav izlaz jer je opremljena posudom u koju se prikuplja voda tokom sušenja. Znatno češće se koriste u stanovima gdje ne postoji mogućnost instalacije crijeva za odvod toplog zraka van sušilice i prostorije.

Za razliku od pobrojanih, kondenzacijske sušilice sa toplotnom pumpom daju izvrsne rezultate, jednake ventilacijskim i kondenzacionim, ali uz više nego duplo manju potrošnju električne energije. Sušilice sa toplotnom pumpom koriste plin kao izvor toplote za sušenje rublja (slično klima uređajima), a električna energija se troši samo za okretanje bubnja.

Sušilice sa toplotnom pumpom su nešto skuplje, ali se ta razlika u cijeni jako brzo vrati kroz račune za električnu energiju, pa su one svakako preporuka za kupovinu.

Travnička kompanija dStore na raspolaganju ima sušilice provjerenih proiuzvođača, BOSCH, Samsung, Miele, Indesit, Gorenje, Beko, Vox i Ariston. Ovdje se do kraja desetog mjeseca realizuje prodajna akcija sušilica sa toplotnom pumpom marke BOSCH, a garancija na ove uređaje je 5 godina.

U periodu hladnijeg vremena, nabavka sušilice za rublje se nameće kao neophodnost u smanjenju vlage u životnom prostoru, a posjetom bilo kojeg od dStore prodajnih mjesta izaberite pravi model za sebe.

Agencija DAN