BH Telecom
Arhiva

Don Anto Ledić – Moja molitva za naše sinove

Don Anto Ledić - Molitva za naše sinove...Don Anto Ledić, Čovjek je koji svakim danom stiče sve više simpatija Travničana svih vjera i konfesija. Za njega se u našoj čaršiji pročulo kada je odmah po svom dolasku na kratko službovanje u grad Travnik, započeo sa sklanjanjem mladih sa ulica ovog grada i njihovim okretanjem prema sportu. Za veoma kratko vrijeme ustrojio je Klub dizača tegova Travnik, a uz taj klub i prve šampione. Čovjek iz naroda ili Čovjek naroda kakvim ga svi Travničani smatraju, nije se zaustavio samo na tome. Sa prijateljima iz popularnog rock benda Extra 2000 redovno učestvuje na njihovim svirkama. Da, don Anto sa velikim žarom svira i udaraljke. Na prošlogodišnjem dočeku Nove godine na Vlašiću, gosti iz svih dijelova Europe pokazivali su neskrivene simpatije kada su čuli da se na pozornici, sa koje su stizali zvuci čistokrvnog Rock’n Roll-a, uz sijede, bradate, ali dušom mlađahne travničke rokere nalazi i jedan Katolički svećenik. Iako trenutno vodi KŠC “Sv. Pavao” u Zenici, često ćete ga sresti na ulicama našeg grada.
Don Anto Ledić je pred nogometnu utakmicu Portugal-BiH, u vrijeme kada su srca svih normalnih Bosanaca i Hercegovaca kucala u istom ritmu, na Portalu Travnički.INFO ostavio svoj komentar u vidu Molitve. U svega par rečenica, sažeo je realnost Bosne i Hercegovine i njenih ljudi. Tekst “Moja molitva za naše sinove” nije samo molitva iskrenog vjernika. Ovo je sažetak razmišljanja Bosanaca i Hercegovaca u vrijeme kada ponovo postaju jedinstveni. Nama ostaje da pročitamo riječi ovog dobrog Čovjeka i da mu se, svi na svoj način, pridružimo i u svojim molitvama.

MOJA MOLITVA ZA NAŠE SINOVE

Bože!

Znam da Te molim za nešto što nije uobičajeno! Gotovo je nevažno! Možda na Nebu nema nogometa,ali eto, ovdje kod nas je to postalo gotovo kao bogomolja. Ne zamjeri, ne uzmi nam za grijeh. Nikad Te nisam molio dok sam se ja natjecao, ali sad Te molim pomozi Ćirinim i našim SINOVIMA dok se oni natječu! Odlazak na SP nije najvažnije i najbitnije u životu, ali sada je nekako postalo važno za ovu našu malu napaćenu i podijeljenu domovinu. Mala smo zemlja, veliki smo problem, podijeljeni smo, posvađani…, a izgleda da nas šarena okrugla lopta bar malo ujedinjuje. Ako ništa drugo, onda ovu BH reprezentaciju večeras gledaju mnogi koji je do jučer nisu gledali nego su je čak i prezirali. Večeras i oni navijaju za nas. I iz toga razloga Te molim za jedan pogodak više! Oprosti što moja molitva ove večeri nije drugačija.

Neka se vrši volja Tvoja!

Amen!

 don Anto Ledić - Čovjek, Bosanac i Hercegovac !!!

www.travnicki.info se od srca zahvaljuje Harisu Č. koji je dostavio ovu fantastičnu fotografiju našeg dragog prijatelja.