Arhiva

Don Anto Ledić – Novi komentar i nova poruka Bosancima i Hercegovcima

don Anto Ledić - Nova poruka Bosancima i HercegovcimaIstinsko oduševljenje posjetilaca Web stranice Travnički.INFO koje je izazvala “Molitva za naše sinove” don Ante Ledića, za kratko vrijeme proširilo se Internetom. Listajući brojne Internet portale i Forume naših govornih područja iz Bosne i Hercegovine, Europe i svijeta, gotovo na svakom od njih mogu se pronaći riječi našeg don Ante kojima je prenio želje svakoga ko ima barem malo bosanskohercegovačke duše u sebi. Detaljno analizirajući ogroman broj tih komentara, autor ove Web stranice nije pronašao niti jedan koji je na bilo koji način pokušao biti negativan prema don Anti i Bosni i Hercegovini. Očito je da je ovaj dobri čovjek svojim tekstom uspio probuditi najbolje u svakome od nas, što uostalom i jeste njegova ljudska ali i profesionalna zadaća. Don Anto je večeras poslao svoj novi komentar na Travnički.INFO koji Vam u nastavku sa velikim zadovoljstvom prenosimo:

“Dragi i poštovani prijatelji!
Pročitao sam sve komentare koje ste napisali, a koji su Vaš komentar na Molitvu da naša reprezentacija prođe na SP. Hvala Vam na lijepim komentarima, na lijepim i nadasve izraženim osjećajima koje smo svi imali, a nadam se da još uvijek imamo kada je u pitanju zdrav odnos prema najboljim ambasadorima i promotorima Bosne i Hercegovine – sportašima.
Nismo otišli na toliko željeno SP u Afriku. Ali, mislim da smo dobili jednu drugu utakmicu koja nam je važnija i potrebnija od SP.
A to je da smo tih dana bili zajedno.
Siguran sam, velika većina Bošnjaka, Srba i Hrvata gledali su u jednom pravcu, u jednom smjeru. Voljeti se ne znači samo gledati se, nego gledati u istom pravcu! A mi smo te dane zajedno gledali i nadali se. Dakle dobri Bog je Molitvu uslišio, jer, nije bitno pobjediti druge, bitno je pobjediti sebe. Uvjeren sam da mi to možemo i da smo već jednu bitku dobili. Nadam se, i sada molim na tu nakanu, da ova tanka nit bosanskohercegovačkog jedinstva neće biti prekinuta. Vas, dragi moji Bosanci i Hercegovci, zamoljavam da u tom smjeru i na tu nakanu, svi na svoj način, dovama, molitvama, prignutih koljena i raširenih ruku, u džamijama i crkvama, na blagdanima i praznicima, molimo (učimo) za mir u našoj Domovini, molimo (učimo) za zajednički život, u koji ja ne sumnjam i koji je ostvariv, molimo (učimo) za zdrav duh, molimo (učimo) za pomirenje i život jednih za druge!
Svi smo mi samo ljudi, mali, ali ipak u Božjim očima veliki i bitni. Svi smo mi samo ljudi, sa svojim slabostima ali i vrlinama. Ne dopustimo da nam slabosti i mane vode život nego vrline i plemenita djela.
Hvala vam na podršci i što prihvatiste moju Molitvu kao svoju, a vjerujem da je dobri Bog znao kamo je usmjeriti, a kako vidim uspjela je, bili smo JEDNO, pa makar i tih 90 minuta. Al’ isplatilo se!
Kako je lijepo živjeti kao braća zajedno!
Vaš don Anto!”