Arhiva

Donacija Preventa za JU Obdanište Travnik

Zahvaljujući donaciji Prevent Travnika, Javna ustanova Obdanište Travnik od danas je dobila bolje uslove za rad a djeca koja borave u njemu ljepši i sigurniji prostor za igru i učenje. Radi se o donaciji novog namještaja i zamjene tepiha u svim sobama. Donacija je realizirana kao doprinos Prevent Travnika kvalitetnijim uslovima za mlade i obrazovanje na području općine Travnik.

Tokom ceremonije zvaničnog uručenja donacije kojoj su prisustvovali članovi Uprave Prevent grupacije, direktor Prevent Travnika Mensur Imširović je istakao kako ova donacija predstavlja kontinuitet ulaganja Grupacije u lokalnu zajednicu sa posebnim fokusom na mlade. „Osjećamo obavezu da naš uspjeh podijelimo sa širom lokalnom zajednicom. Ovaj projekat kao i niz drugih koje smo realizovali, pokazuju našu spremnost da pomognemo onima kojima je to potrebno“ dodao je Imširović.

Prevent Travnik, članica Prevent grupacije, proizvodi modnu konfekciju za vodeće svjetske modne brendove. Trenutna proizvodnja prelazi 400 odjevnih predmeta dnevno a kompanija ima ambiciozne planove za dalje širenje.

Do kraja godine planirano je povećanje dnevnih kapaciteta te proširenje proizvodnog asortimana.

Prevent.ba