BH Telecom
Arhiva

Dragan Tomas

Dragan Tomas - Travničanin u dalekoj Irskoj...Dragan Tomas je rođen u Travniku 23 augusta 1971. Posljednjih šest godina živi i radi u Irskoj, u gradu Cork. Dragan za sebe kaže da se fotografijom počeo baviti isključivo iz hobija koji je brzo izrastao u profesionalnu karijeru. Kruna te dosadašnje karijere desila se prije 2 godine kada je dobio posao u novinskoj agenciji preko koje je kasnije radio za najtiražnije Irske novine kao profesionalni novinski fotograf.  Razvoj urođenog talenta odvodi ga u samostalne vode gdje sada i radi, potpuno samostalan, profesionalni fotograf, specijalizovan za slikanje portreta, koncerata, mode i umjetnosti.

I pored prelijepih predjela Irske, Dragan svakako nije zaboravio svoju Pirotu, Travnik i Bosnu, pa je za svog posljednjeg posjeta zavičaju, onako “u hodu” uradio jedan prekrasan serijal fotografija našeg grada koje je dostavio ekskluzivno za Portal Travnički.INFO.

Ovaj praznik za oči možete pogledati u našoj Foto Galeriji, a Draganove najbolje radove pogledajte na njegovoj oficijelnoj Web stranici www.dragan-image.com.