Arhiva

EDIN DŽEKO: Morat ćemo dati 200 posto za plasman na EURO 2016!

Očekuju nas dvije izuzetno teške utakmice. Znamo snagu Irske, koju jako cijenimo i koja se do posljednjeg kola borila za odlazak na EURO. Činjenica da nisu izgubili u dvije utakmice protiv Njemačke dovoljno govori o njihovom kvalitetu, izjavio je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine komentarišući današnji žrijeb baraža za EURO 2016, koji je za protivnika popularno zvanim „zmajevima“ dodijelio Republiku Irsku.

Džeko je poručio i „vjerujem da će stručni štab reprezentacije, baš kao i do sada, analizirati njihove dobre i loše strane, a svi znamo da su opasni u prekidima i da igraju na duge lopte“.

„Poznajem većinu igrača iz Premiershipa, ali isto tako vjerujem da i oni poznaju nas. Nećemo ništa prepustiti slučaju i spremit ćemo se za ono što nas očekuje, a jako je bitno da u obje utakmice uđemo, ne sa 100 posto, već sa 200 posto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo i proći dalje. Naravno, dobro bi bilo kada bismo u prvom meču u Zenici postigli dobar rezultat uoči revanša, s obzirom na to da će im nedostajati nekoliko bitnih igrača“, rekao je Džeko, prenosi Anadolu Agency (AA), dodavši:

„Stigli smo na korak do plasmana na EURO i bilo koju ekipu da smo izvukli, očekivale bi nas dvije teške utakmice. Svaka ekipa je neugodna na svoj način, ali kao i mnogo puta do sada, sve će na kraju zavisiti od nas samih“.

Prva utakmica baraža za EURO 2016 između BiH i Republike Irske igrat će se 13. novembra na zeničkom stadionu „Bilino polje“ od 20:45 sati po srednjoevropskom vremenu. Revanš je tri dana kasnije u Dublinu (20:45 sati).

Anadolu Agency