Transparency International
Elektroprivreda BiH: Saopštenje za javnost
Aktuelno

Elektroprivreda BiH: Saopštenje za javnost

Planet obuca

Iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, Podružnica “Elektrodistribucija” Zenica  ukazujemo na, u posljednje vrijeme izražen problem  nekontrolisanog paljenja rastinja prilikom čišćenja njiva i tokom izvođenja proljetnih radova u poljima, što za posljedicu ima oštećenja i uništenje  dijelova nadzemne visokonaponske i niskonaponske mreže i uzrokuje zastoje u napajanju potrošača električnom energijom.

S obzirom da se ovakvim ponašanjem u opasnost dovode građani i elektroenergetski sistem, te izaziva velika materijalna šteta, apelujemo na pojedince da svojim postupcima ne ugrožavaju elektroenergetske objekte.

Na ovaj način bit će izbjegnute nesagledive posljedice za okolinu i građane koje može uzrokovati neodgovorno ponašanje pojedinaca.

Apelujemo da građani takav slučaj odmah prijave Službi za odnose sa javnošću i informisanje kupaca, putem besplatne telefonske linije broj: 080 020 132 za ZE-DO kanton, odnosno 080 020 130 za Srednjobosanski kanton, ili najbližoj Poslovnoj jedinici distribucije u Podružnici.

Elektroprivreda BiH, Podružnica “Elektrodistribucija” Zenica