BH Telecom
PRIMA CENTAR: Održan 1. simpozij sa međunarodnim učešćem (foto)
photo: Prima Centar Travnik
Aktuelno

PRIMA CENTAR: Održan 1. simpozij sa međunarodnim učešćem (foto)

U subotu 25.03 2017 godine u Etno selu „Čardaci „ Vitez u prepunoj kongresnoj dvorani održan je I simpozij sa međunarodnim učešćem u organizaciji Prima Centra Travnik – Centra za socijalnu, medicinsku obrazovnu i humanitarnu podršku, na kojem je učešće uzelo više od 150 zdravstvenih radnika svih profila iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja iz regiona. Predavanja su održali renomirani predavaći iz oblasti zdravstvene njege iz R. Hrvatske, R. Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prima Centar Travnik je centar za socijalnu, medicinsku, edukativnu i humanitarnu podršku,koji je  osnovan i registrovan u novembru 2016. godine.

Misija Prima Centra Travnik je omogučiti usluge zdravstvene i medicinske njege socijalno-ugroženim kategorijama stanovništvana na kućnoj adresi na području Srednjobosanskog kantona, i svima  kojima je taj vid pomoć potreban, bez obzira na vjersku, rasnu i nacionalnu pripadnost. Trend iseljavanja mladih dovodi do starenja cjelokupne populacije, što znatno doprinosi povećanju broja osoba kojima je potreban neki vid socijalne ili medicinske podrške na kućnoj adresi. Ukupna ekonomska situacija u društvu, te loše organizovana socijalna i zdravstvena politika, duge liste čekanja u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, te statistički podaci koji ukazuju da je broj osoba kojima je potreban neki vid socijalne ili medicinske podrške na kućnoj adresi u stalnom porastu, još više naglašavaju važnost djelovanja Prima Centra Travnik.

Također organizuju savjetovanja, seminare, treninge, edukativne kurseve, predavanja zbog usavršavanja zdravstvenih profesionalaca i šire društvene zajednice, kao i manifestacija kulturnog karaktera. Potiču i osnažuju volonterski i humanitarni rad.

Cilj organizovanja 1. simpozija sa međunarodnim učešćem, jeste kontinuirana edukacija,razmjena iskustava medicinskih sestara i njegovatelja koji su važan dio tima zdravstvene njege.

Smatramo da na Srednjobosanskom kantonu ovakav vid edukacije je nedovoljan, te da mi svojim djelovanjem možemo doprinijeti poboljšanju istog.

Sponzor:
Fondacija Fami – ProSes

Predavači:
Daliborka Dimitrić uposlenica Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.
Ekrem Mrakić dmt glavni tehničar JU Bolnica Travnik
Josip Božić Nastavnik stručnih predmeta, Škola za medicinske sestre „Vinogradska“ Zagreb, HUMS-a (Hrvatska udruga medicinskih sestara)
Senad Halilović web devaloper iz Travnika (prikaz studija slučaja, na vlastitom primjeru)”

Prima Centar

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!