BH Telecom
Arhiva

FOTO: Granata iz Sirije pala ispred škole na jugu Turske: Poginula radnica škole, ranjena učenica

Ured guvernera južne pogranične turske regije Kilis saopćio je da je uzrok jutrošnje eksplozije ispred osnovne škole bila minobacačka granata koja je najvjerovatnije ispaljena sa teritorije Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

„Jutros u 9,30 sati po lokalnom vremenu tri minobacačke granate, najvjerovatnije ispaljene iz Sirije, pale su na terotoriju Kilisa, od kojih su dvije pale na prazna polja, a jedna u dvorište u kojem se nalaze četiri škole. Ta granata je pala pred Osnovnu školu ‘Nazli Omer Cetin’“, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je u eksploziji poginula jedna radnica škole, a da je u zgradi susjedne škole „Eyup Gokceimam“ ranjena jedna učenica sedmog razreda. Ranjena djevojčica podvrgnuta je operativnom zahvatu u bolnici u Kilisu.

Istraga o eksploziji koja je uzrokovala veću materijalnu štetu na objektima dvije škole je u toku. U eksploziji je uništeno i jedno vozilo parkirano u dvorištu škole.

Škola se nalazi na svega 10 kilometara od sirijske granice, a turske snage sigurnosti pojačale su mjere sigurnosti na tom području.

Anadolu Agency