BH Telecom
Arhiva

FOTO: Izabran novi saziv Županijske organizacije HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna

Predsjednica Lidija Bradara, je opširnim izvješćem u ime svih članova Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Županije Središnja Bosna koje je uz popratne fotografije predstavila pred 170 izaslanika, zaključila protekli četverogodišnji mandat.

Naime,u Vitezu je sinoć održana IX. Izborna skupština ŽO HDZ BIH ŽSB na kojoj su izabrani novi sazivi Županijske organizacije te Nadzornog odbora. Stoga što se tiče unutarstranačkih izbora u ŽSB, preostaje još izabrati novog predsjednika i Predsjedništvo, odnosno vodstvo Županijske organizacije.

Predsjednica Bradara se u svom izvješću osvrnula na sve aspekte djelovanja Županijske organizacije, od političkog, kulturnog, sportskog, gospodarskog djelovanja, suradnje s Mladeži i Zajednicom žena, na izborne kampanje, suradnju s Općinskim organizacijama ali i drugim strankama.

Spomenula je i brojne zakone i projekte koji su proistekli iz koordinacije sa zastupnicima u Saboru i ministrima u Vladi ŽSB a koji su izabrani odnosno imenovani iz reda HDZ-a BiH. Prisjetila se svih posjeta, obljetnica, infrastrukturnih ulaganja ali i osoba koje su na razne načine i djelovanja obilježili ovaj mandat Županijske organizacije.

„Ovo nije najbolje izvješće koje ste mogli čuti jer parola koja mene vodi kroz život jest, da se uvijek može više i bolje. Ali, ono što mi morate vjerovati jest da sam dala sve od sebe da ovaj prostor postane stabilan u svakom pogledu jer stabilnost je temelj za izgradnju boljih uvjeta života u Županiji Središnja Bosna, prostoru kojeg je dragi Bog izdašno nagradio prirodnim ljepotama ali i prekrasnim ljudima“. Ovim riječima predsjednica Bradara je zaključila svoj govor odnosno izvješće koje je zatim od strane izaslanika i usvojeno kao i izvješće Nadzornog odbora o financijskom poslovanju Županijske organizacije.

Nakon glasovanja izaslanika iz 11 općina, formiran je novi saziv ŽO HDZ BIH ŽSB koji čine: Zdenko Antunović, Igor Vrljić, Nikola Grubešić, Mirjana Plavčić, Suzana Krišto, Anto Sivonjić, Branko Stanić, Branko Golub, Stipan jezerčić, Jozo Budeš, Mladen Mišurić Ramljak, Dejan Štekić, Mirjana Medić, Radoje Vidović, Nikica Tomić, Zdenka Džambas, Slavko Marin, Dragan Solomun, Bojan Domić, Niko Grganović, Marinko Krajina, Igor Blažević, Boris Marjanović, Marina Pendeš, Ivan Sajević, Jakov Križanović, dok po dužnosti ulaze i Lidija Bradara, Marinko Čavara, Josip Kvasina, Nikola Lovrinović, Mirko Batinić, Goran Lulić, Ankica Đuran i Anto Spajić.

Skupštini su nazočili i brojni gosti iz drugih političkih stranaka, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ured za informiranje HDZ BiH ŽSB