Transparency International
FOTO: Mahmutbegović, Džaferović i Skaka u posjeti Donjem Vakufu i Ajvatovici
photo: Kabinet potpredsjednice FBiH
BiH

FOTO: Mahmutbegović, Džaferović i Skaka u posjeti Donjem Vakufu i Ajvatovici

Planet obuca

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetili su danas Donji Vakuf, gdje su ih ugostili načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić i predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac.

Gradonačelnik Sarajeva poklonio je top koji je s Bagine strane označio simboličnu predaju bajraka između muftije travničkog Admed ef. Adilovića i imama džemata Karaula Merzuka ef. Grabusa.

Današnjom posjetom delegacija je izrazila želju da bude dio ovogodišnjih “508. Dana Ajvatovice”, kao mjesta okupljanja Bošnjaka koji u jedinstvu i zajedništvu njeguju višestoljetnu tradiciju, prenosi Radio Donji Vakuf.

Pomenuta delegacija prisustvovala je simboličnoj primopredaji bajraka, koju je danas prvi put u Donjem Vakufu označilo pucanje iz topa.

Na samoj završnici “508. Dana Ajvatovice”, sutra na Ajvatovačkoj livadi, očekuje se veliki broj vjernika iz BiH, te zvaničnika i delegacija iz političkog, društvenog i kulturnog života naše zemlje. Prema informacijama, sutra na Ajvatovici očekuje se dolazak člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, navodi se u informaciji.

FENA

Trebamo da znamo!