Transparency International
Arhiva

FOTO: Ministrica odbrane Marina Pendeš i zamjenik ministra Boris Jerinić posjetili Komandu za obuku i doktrinu OS BiH na lokaciji Travnik

Planet obuca

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš predvodila je delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koja je 12. februara 2016. godine posjetila kasarnu „Travnik“ OS BiH.

U delegaciji su, osim ministrice Pendeš, bili i zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Boris Jerinić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Mirko Tepšić.

Nakon primanja stroja, komandant Komande za obuku i doktrinu OS BiH brigadir Ilija Petrović sa saradnicima održao je informativni brifing na kojem je prisutne upoznao o ključnim aktivnostima, strukturom i izazovima s kojim se susreće KOiD. Također, delegacija MO BiH je upoznata i sa projektom osposobljavanja mladih oficira OS BiH, sa projektom vlade Velike Britanije u oblasti infrastrukture, kao i sa kursevima koji se provode u Komandi za obuku i doktrinu.

Ministrica Pendeš tokom sastanka informirala je prisutne s prioritetima u radu kada je u pitanju tekuća godina, te pozvala na maksimalni angažman svih pripradnika MO i OS BiH u cilju jačanja kapaciteta i funkcionalnosti OS BiH.

Nakon informativnog brifinga, delegacija MO i OS BiH posjetila je polaznike Komandno-štabnog kursa, a ministrica Pendeš se obratila polaznicima, poželjevši im sve najbolje prilikom sticanja novih znanja. Posjeta je završena obilaskom lokacije OS BiH u Travniku i uvidom u stanje na terenu kada je u pitanju ova kasarna.

MO BiH