dstore
FOTO: Na Sveučilištu VITEZ u Travniku održan blagdanski koncert i otvorena izložba slika
photo: Sveučilište/Univerzitet VITEZ
Kultura

FOTO: Na Sveučilištu VITEZ u Travniku održan blagdanski koncert i otvorena izložba slika

Planet obuca

Uz prigodne blagdanske čestitke, načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić u utorak navečer je svečano otvorio izložbu slika u galeriji Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.  Izložbenu postavku, koju će studenti i građani moći pogledati do 20. prosinca, čini 25 djela autora iz BiH i regije, rađenih u tehnici ulje na platnu, akvarel, grafika, pastel.

Izložene slike dio su  bogate zbirke umjetničkih djela u vlasništvu HKD „Napredak“ Kiseljak, čiji je predsjednik doc.dr. Ivo Miro Jović naglasio kako je jedna od aktivnosti ove podružnice i organiziranje Međunarodne likovne kolonije Planinski krajolik, koja je ove godine održana po 37 put uz sudjelovanje više od 200 likovnih umjetnika iz devet europskih zemalja. „Iz bogatog opusa kolonije izdvojena su djela koja su prezentirana posjetiteljima sveučilišne galerije“, kazao je Jović.

Otvaranju izložbe prethodio je koncert učenika Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika, koji su se publici u amfiteatru „Zagreb“  Sveučilišta „VITEZ“ predstavili izvedbama Raffa, Tarrega, Čajkovskog, Grgina, Piazzolle.

Srednja glazbena škola Jakova Gotovca iz Novog Travnika obilježila je i 20 godina djelovanja te se od samih početaka nametnula  kao sinonim glazbene umjetnosti  ne samo na ovom području nego i šire.

Sveučilište „VITEZ“ u Travniku, osim nastojanja usmjerenih ka ispunjenju standarda kvalitetnog akademskog obrazovanja, ovakvim  aktivnostima iznova potvrđuje svoju opredijeljenost i za promociju sadržaja koji će doprinijeti kulturnom životu i umjetničkom izražavanju uopće.

Tijekom svečanog programa izvršni direktor Sveučilišta „VITEZ“ Zdenko Vukić uručio je prigodne zahvalnice i simbolične darove najaktivnijim studentima koji su, sudjelujući u različitim društveno korisnim aktivnostima, na najbolji način promovirali visokoškolsku instituciju iz koje dolaze.

Sveučilište/Univerzitet VITEZ