BH Telecom
Arhiva

FOTO: Pred ključni meč za EURO 2016: Šunjić upitan, reprezentativci u šetnji Dublinom

Prema riječima selektora Mehmeda Baždarevića, nakon sinoćnjeg treninga na povredu se žali Toni Šunjić pa je njegov nastup upitan u večerašnjem revanšu baraža za EURO 2016 između Republike Irske i BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Večerašnji ogled sa Ircima na stadionu “Aviva” izabranici selektora Baždarevića dočekuju u miru prelijepog dublinskog hotela “Radison Blue”. Iako je saznanje o povredi Šunjća malo pokvarilo raspoloženje stručnom štabu, atmosfera u ekipi je i dalje dobra. 

Nakon doručka bh. reprezentativci su otišli u zajedničku šetnju Dublinom.

Poslije šetnje igrači i stručni štab imaće sastanak na kojem će razraditi detalje taktike za večerašnju ključnu utakmicu u borbi za Evropsko prvenstvo. Optimizam je i dalje prisutan u bh. taboru i svi vjeruju da mogu slaviti i tako se domoći Francuske.

Definitivno je za revanš otpao Mensur Mujdža koji se povrijedio u prvoj utakmici u Zenici. No, ono što Baždarevića i njegove saradnike raduje jeste vijest koju su dobili od medicinskog tima, a ona glasi da će Edin Džeko i Ognjen Vranješ bez obzira na nezgodne udarce koje su dobili na “Bilinom polju” konkurisati za večerašnju utakmicu.

Reprezentativce BiH u hotelu je posjetio njihov nekadašnji saigrač Senijad Ibričić koji trenutno igra za tursku Karsijaku. On je došao u Dublin da podrži bh. tim sa tribinama, ali je iskoristio priliku da im i lično poželi sreću.

Revanš susret baraža između Republike Irske i BiH igraće se na dublinskom stadionu “Aviva” s početkom u 19:45 sati po lokalnom vremenu (20:45 po srednjoevropskom), a sudiće Holanđanin Bjorn Kuipers. Prvi susret u Zenici okončan je rezultatom 1:1.

Anadolu Agency