BH Telecom
Arhiva

FOTO/VIDEO: Otvoren novi proizvodni pogon Fortitudo Travnik – 120 novih zaposlenja

U tekstilnoj industriji Fortitudo d.o.o. u Travniku danas je svečano otvoren novi pogon za proizvodnju muških sakoa visoke klase. Pogon su, presijecanjem vrpce, otvorili premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, predstavnik njemačkog partnera Peter Gross i vlasnik AS GROUP Sulejman Hrvić.

U obnovu proizvodne hale i nabavku opreme uloženo je oko dva miliona KM, a zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji za šivanje i peglanje sakoa kapacitet nove proizvodne linije Fortituda je 5.000 komada mjesečno.

Fortitudo od novembra 2012. posluje u okviru AS Group iz Tešnja, a nastao je na temeljima nekadašnjeg tekstilnog giganta Borac. Radi lohn usluge visokokvalitetnih muških odijela, sakoa, kaputa, te ženskih kaputa i mantila, i to za tri velika inozemna kupca Carl Gross, Drykorn i Burrbery. Izvozi u Njemačku, Italiju, Švedsku, Kinu i Ameriku.

Priču o uspješnom razvoju Fortituda u ime AS GROUP zvanicama je ispričao Rusmir Hrvić, rekavši da je investiranje u tekstilni biznis početo 2008. godine, kupovinom firme Napredak iz Tešnja.

U nastavku pogledajte video prilog i fotogaleriju.

 

Travnicki.INFO