dstore
Aktuelno

FOTO/VIDEO: Počeo sajam ‘Božićna čarolija’

Planet obuca

Sajam “Božićna čarolija” održava se danas u Travniku, a posjetioci mogu uživati u božićnim pjesmama, kuhanom vinu i brojnim blagdanskim poslasticama, dok će središnji događaj biti prikaz živih jaslica.

Na Sajmu, koji se održava na centralnom gradskom trgu, učestvuju brojna udruženja, glazbene i folklorne skupine, te kreativci iz općine Travnik, a organizatori su udruge “Klik” i “Naše Polje”.

– Posjetioce očekuju različite rukotvorine, suveniri, čestitke, te kuhano vino, kobasice, kolači i ostali blagdanski specijaliteti, a ‘Božićna čarolija’ će trajati do kasnih večernjih sati – kazao je Feni predsjednik Udruge “Klik” Goran Pejaković.

Naglasio je kako Božićni sajam u Travniku postaje tradicija te da će i ove godine imati humanitarni karakter.

– Prve godine smo podijelili pakete socijalno ugroženim porodicama, druge donirali poklone djeci na pedijatrijskim odjelima bolnica u Travniku i Novoj Biloj, a ove godine ćemo, najvjerojatnije, učenicima donirati novac – istaknuo je Pejaković.

Manifestacija “Božićna čarolija” bit će nastavljena sutra koncertom “Božić u Travniku”, koji organizuje HKC “Nova Bila”, u Centru za kulturu općine Travnik.