Transparency International
Arhiva

FOTOGALERIJA: Progress Centar osigurao iftare za drugu smjenu rudara rudnika Abid Lolić

Planet obuca

Rudari i rudarske priče, bez obzira na priznavanje i uvažavanje težine njihove svakodnevnice, samo u rijetkim i nažalost tragičnim situacijama bivaju u žiži javnosti.

Oni i ne žele pompu, tu su da vrijedno rade svoj posao, ali za radost pažnje dobro znaju. To se vidjelo i sinoć prilikom posjete predstavnika Progress Centra Travnik, koji uz edukaciju i druge aktivnosti, svoj rad usmjeravaju i u pravcu humanosti, pa su rudare rudnika «Abid Lolić» Bila posjetili u vrijeme iftara.

“Progress Centar Travnik je došao na ideju da posjeti ove vrijedne radnike, cijeneći njihov, zaista naporan rad i trud, da ih obradujemo sa jednim kvalitetnim obrokom, iftarom, za one koji su se našli u smjeni, bez obzira da li poste ili ne, kao jedan vid solidarnosti u ovim mubarek ramazanskim danima» – kazao je prilikom posjete Rudniku, predsjednik Progress Centra Travnik, Abdulkadir Indžić.

Uz zajednički obrok, bila je ovo prilika i za razgovor i druženje, ali i svojevrsni poligon za razmjenu, s jedne strane iskazanog poštovanja prema poslu kojim se bave rudari, a s druge strane, zahvalnosti za pažnju i susretljivost.

Sve su to osobine koje se nastoje afirmirati u ramazanu više nego inače, a u čemu su, po svemu sudeći, uspjeli predstavnici Progress Centra Travnik, jer uz stisak ruke i zahvalnost, osmijeh i radost rudara najbolja su potvrda za to.

Napominjemo da ćete kadrove iz sinoćnje posjete moći pogledati večeras u videu našeg redovnog Ramazanskog programa.

Travnicki.INFO