Aktuelno Kultura

Glumac Zijah Sokolović ponovno u Travniku!

Planet obuca

Dugogodišnji bosanskohercegovački glumac, gostujući profesor na mnogim umjetničkim univezitetima i školama širom Europe, u Travniku će 2.oktobra 2018. godine na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik sa početkom u 17:00h održati prvu od četiri predviđena predavanja/radionice pod nazivom „Lijevo-desno glumac“ koje aludiraju, ukazuju, provociraju da preispitamo odnose, razmišljanja, stavove, ponašanja, te podsjeća da smo svi „glumci“ u na velikoj sceni što se život zove.

Zijah A. Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.

Broj mjesta za predavanja/radionice je ograničen. Prijave za prvi blok vrše se svakim radnim danom u Centru za kulturu općine Travnik od 8-16h, ili na broj tel: 030 511 907, kao i na Facebook stranicu (inbox): JU Centar za kulturu općine Travnik i/ili Travnik Navigator.

Radionice/predavanja su besplatni i isključivo su za punoljetne osobe.