BH Telecom
Aktuelno

Gradonačelnica Sarajeva za izvanredne rezultate pohvalila Senku Ibrišimbegović, direktoricu Gradskih muzeja (FOTO)

Danas je u sarajevskoj Vijećnici, uz prisustvo i obraćanje predstavnika bosanskohercegovačkih, italijanskih, evropskih i međunarodnih vlasti i organizacija, održana završna prezentacija arhitektonskog projekta Muzeja ARS AEVI.

Čast da ovu manifestaciju otvore imali su gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, ambasador Italije u Bosni i Hercegovini, Marco Di Ruzza, Manoela Lussi ispred Italijanske agencije za razvoj i saradnju (AICS) na Zapadnom Balkanu, šef kooperacije u Delegaciji Europske Unije u BiH, Stefano Ellero, premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk i načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović.

“Sve smo bliže cilju. Za nešto manje od dvije godine uradili smo ono na šta se čekalo skoro tri decenije. Uspješno završavamo ključne faze pred samu izgradnju Muzeja savremene umjetnosti ARS AEVI. Bit će to još jedan dragulj naše kulturne baštine, sa najznačajnijom kolekcijom savremene umjetnosti u Jugoistočnoj Evropi. Hvala na podršci prijateljima iz Italije, Delegaciji EU u BiH, Kantonu Sarajevo i Opštini Novo Sarajevo“, kazala je gradonačelnica Karić.

Također, vrijedno je istaknuti da je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, putem svojih društvenih mreža čestitala Travničanki Senki Ibrišimbegović, direktorici Gradskih muzeja Sarajevo, na radu i sjajnim rezultatima.

Travnicki.INFO