BH Telecom
Arhiva

HDZ BiH ŽSB: Vjerujemo u neovisno pravosuđe i nedužnost ministrice Pendeš

Županijski odbor HDZ BiH ŽSB izražava snažnu i bezrezervnu potporu ministrici obrane BiH gospođi Marini Pendeš, koja je u posljednje vrijeme izvrgnuta političko-pravosudnoj farsi i medijskom linču u cilju političke degradacije i zaštite onih kojima odgovara stanje kontroliranog kaosa u BiH.

ŽO HDZ BiH ŽSB doživljava medije i pravosudne institucije čuvarima demokratskog poretka u svakome društvu, a znamo koliko je težak put izgradnje demokratskih institucija u BiH, koji još uvijek traje. Iskustva hrvatskih političara u BiH i loša savjest onih koji vode pojedine medijske kuće u BiH daju za pravo konstatirati kako niti mediji, niti pravosudne institucije nisu učinile mnogo na jačanju demokracije i vladavine prava u BiH. Mediji i pravosudne institucije kod Hrvata u BiH doživljavaju se kao politički laboratoriji u kreiranju javnog linča i optužnica po potrebi.

HDZ BiH, kao legitimni predstavnik Hrvata snažno se zalaže za reformu svih „bolesnih“ dijelova bh. društva, a neskromno možemo kazati kako je upravo HDZ BiH jedan od glavnih predvodnika integracija BiH u Europsku uniju i NATO. Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH u reformskom procesu su vjerojatno i najviše postigli, a svoj obol u toj priči posebno je dala i gospođa Marina Pendeš, koja je u toj instituciji protekla tri mandata provela na dužnosti zamjenice ministra. Uvažavajući cijeli profesionalni put koji je prošla, ugled u međunarodnoj zajednici te potporu naroda koju uživa, gospođi Pendeš povjerena je dužnost ministrice obrane, kako bi se započeti reformski procesi završili, a Oružane snage BiH izgradile po europskim i svjetskim standardima, što bi u konačni rezultiralo uključenjem BiH u NATO.

Vodeći se temeljnim postulatom za zdrav, demokratski ambijent, politički neovisnim i efikasnim institucijama pravosudnog sustava očekujemo kvalitetnu reformu pravosudnog sustava BiH, o kojoj se sve glasnije i govori u proteklo vrijeme, ali zabrinjavajuća je činjenica kako su upravo prvi ljudi pravosudnih institucija BiH najglasniji protagonisti očuvanja postojećeg stanja koji raspravu o reformi pravosuđa nerijetko spuštaju i na razinu dnevno-političke polemike.

Na koncu, u potpunom uvjerenju da će ideja o neovisnom i profesionalnom pravosuđu u BiH dočekati osvit dana, s apsolutnom vjerom u časnu ulogu i nedužnost ministrice Marine Pendeš u ovom sudskom postupku, ŽO HDZ ŽSB izražava snažnu i bezrezervnu potporu i očekuje kako će postupak biti okončan u korist ministrice Marine Pendeš.

Ured za informiranje ŽO HDZ BiH ŽSB