Arhiva

Informacija iz Radio Televizije Travnik

Informacija Radio Televizije TravnikStatus Radio Televizije Travnik još uvijek nije riješen, čime se i dalje dovodi u pitanje opstanak ove medijske kuće i nastavlja neizvjesnost za njene radnike.
Jučer je u Sarajevu održan novi sastanak predstavnika Sindikata RTV Travnik, direktora i predstavnika osnivača ove medijske kuće-Centrale SDA BiH, sa potencijalnim kupcem, vlasnikom TV kuće HEMA i kablovske mreže HS iz Sarajeva, Enesom Hajdarevićem, koji je u prvobitnoj ponudi, izloženoj prošle sedmice u Travniku, bio spreman uložiti 200 000 KM i zadržati polovinu zaposlenih, dok bi ostalima bio uvezan radni staž i isplaćene zaostale plaće i otpremnine.
Visinu svoje investicije, gospodin Hajdarević je potvrdio i u dopisu koji je u petak uputio osnivaču RTT, istaknuvši da je tek naknadno dobio uvid u poslovanje i nakon detaljnog pregleda ustanovljeno je da stvarni gubitci RTT iznose pola miliona maraka, plus kamate.
S druge strane, direktor RTT Sead Šuškić, koji je podnio ostavku, navodi da je gubitak po završnom računu za 2009. godinu 379 000 KM iznad visine kapitala.
Zbog ovolike dubioze, na jučerašnjem sastanku nije postignut konačan dogovor o kupnji, ali ponuda je i dalje ostala, s tim da je direktor dobio zaduženje da u narednih 15 dana sa zdravstvenim i penzionim fondom, te drugim potražiocima, pokuša napraviti dogovor o reprogramu otplate duga. Za 15 dana, ponovo je zakazan sastanak na kojem će se nastaviti razgovori o mogućoj kupnji RTT.
Zbog teškog stanja u koje je dovedena ova firma, zaposleni u RTT, da podsjetimo, u štrajku su bili 22 dana, tražeći na ovaj način ostvarenje svojih prava.
Zahtjevi osnivaču, menadžmentu i lokalnim vlastima upućeni od strane Sindikata RTT bili su rješavanje statusa, tj. vlasničke strukture, uplata doprinosa za zadnjih sedam godina i isplata neisplaćenih plaća.