BH Telecom
Arhiva

Izbori u mjesnoj zajednici Turbe

Husein Šakić izabran za predsjednika jedne od najvećih mjesnih zajednica općine Travnik

Na Izbornoj skupštini jedne od največih mjesnih zajednica općine Travnik održanoj 25.10.2015. godine, ubjedljivom većinom glasova delegata Skupštine Mjesne zajednice Turbe Husein Huso Šakić izabran je za predsjednika Savjeta, a Omer Kozar za predsjednika Skupštine MZ.

Povjerenje zborova građana i delegata Skupštine dobili su i članovi Savjeta Mjesne zajednice: Dogan Sejad, Đedović Amela, Ganić Edim, Halep Amer, Mehić Muamer, Mrakić Nedžad, Riđić Mediha, Smajlović Nedim, Šakić Ibrahim i Zolota Nedim,

Delegati Skupštine su razmatrali i zahtjeve zborova građana, posebno u dijelu koji se odnosi na investicije i obnovu ratom porušenih i oštećenih objekata, te su zadužili predsjednika i članove Savjeta Mjesne zajednice da što prije održe sastanak sa načelnikom Općine Travnik u cilju postizanja dogovora za rješavanje aktuelnih problema u MZ.

Delegati su zatražili ubrzanje poslova vezanih za sanaciju mosta na rijeci Lašvi, kojim se od naseljenog mjesta Varošluk saobraća prema centru Turbeta i Osnovnoj školi „Turbe“.

Općina Travnik / Travnicki.INFO