BH Telecom
KŠC "Petar Barbarić" Travnik započinje s regionalnim projektom
KŠC "Petar Barbarić" Travnik započinje s regionalnim projektom
Aktuelno

KŠC “Petar Barbarić” Travnik započinje s regionalnim projektom

Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik u Novu 2020. godinu ulazi s regionalnim projektom koji će okupiti učenike i uposlenike iz Travnika, Kikinde u Srbiji i Kumanova u Sjevernoj Makedoniji.

Direktorica Gimnazije, prof. Ivana Ćurčić je u utorak 18. decembra učestvovala na ceremoniji potpisivanja ugovora u Tirani u Albaniji za pobjedničke projektne prijedloge koji su odabrani na otvorenom pozivu za srednje škole sa područja šest zemalja Zapadnog Balkana. RYCO (Regionalni ured za suradnju mladih) je početkom decembra uvrstio projektni prijedlog Gimnazije među dvadeset odabranih projekata od ukupno stotinu koliko je tokom konkursa pristiglo iz cijele regije. Još je značajnija činjenica da je ova škola tek jedna od tri iz Bosne i Hercegovine koja je odabrana kroz ovaj konkurs.

Projekt pod nazivom #3forECO okupit će učenike i uposlenike Gimnazije KŠC “Petar Barbarić”, Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde te učenike i uposlenike Srednje škole “Nace Bugjoni” iz Kumanova. Temelj ovog projekta, koji će trajati ukupno sedam mjeseci, jest promocija ekologije, razvoj svijesti među učenicima i lokalnim zajednicama o potrebi očuvanja i zaštite prirode, ali i stvaranje veza i partnerstava među školama i učenicima u regiji koje u drugim okolnostima ne bi dobile mogućnost suradnje te upoznavanje i razvoja zajedničkih projekata.

Ovo će također biti odlična prilika za učenike KŠC da se kroz putovanje regijom upoznaju s kulturno-historijskim bogatstvom tri lokalne zajednice i naroda koji tu žive.

Iz KŠC “Petar Barbarić” se zahvaljuju upravama tri škole na posvećenom radu tokom pripreme projektnog prijedloga. Voditeljima projekta iz tri škole, Alenu Gudalu, Tanji Radovanov i Lidiji Ilijevskoj želimo uspješno implementiranje projektnih aktivnosti, a svojim učenicima i uposlenicima nova saznanja te ugodno druženje s vršnjacima i kolegama.

#3forECO!

KŠC “Petar Barbarić” Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!