BH Telecom
Aktuelno

Mali maturanti se vratili sa ekskurzije: Učenici Osnovne škole ”Travnik” oduševljeni Budimpeštom (FOTO)

BH Telecom

Ekskurzija u školskoj 2022/2023. godini realizirana je od 22. do 24. maja, a maturanti su putovali u Mađarsku.

U pratnji 70 maturanata pored direktora Dženana Aganovića i pedagoga Ibrahima Kadrica, bili su razrednici Asja Kavazović, Sanida Tutkur, Ramiza Šiljak i Senid Fazlić.

Maturanti su u trodnevnu posjetu Mađarskoj započeli u prijestolnici ove države – Budimpešti. U pratnji lokalnih licenciranih vodiča maturanti su posjetili i imali priliku vidjeti Trg heroja, gradski park, Andrasy bulevar, Budimski dvorac, Ribarsku kulu i uživati u pogledu na Kraljicu na Dunavu i Peštanski dio.

”Obilazak smo upotpunili posjetom ZOO vrtu, jednom od najstarijih u Evropi otvoren još davne 1866.g. Dan smo upotpunili posjetom shopping centru Arena plaza, a završavao se šetnjom najljepšom Vaci ulicom. U toku ekskurzije smo takodjer posjetili Tropikarijum koji je smješten u okviru tržnog centra „Campona“, na periferiji Budimpešte, tako da smo posjetu ostavili za povratak. Na putu ka BiH smo posjetili i prelijepi Pečuh te posjetom i obilaskom Jakovali Hasan džamije, Katedrale i Kasim pasine džamije zaokružili ovo putovanje.

Na putovanju su ostvareni planirani edukativni i rekreativni sadržaji, a kao svako dosad, i ovo putovanje je osnažilo međusobne prijateljske učeničke veze te podiglo nivo samoodgovornosti i zajedništva.” naglasili su nam iz Osnovne škole ”Travnik”.

Travnicki.INFO