BH Telecom
Arhiva

Mesna industrija Bajra u Kaknju gradi fabriku vrijednu 50 miliona KM

Nakon početka gradnje fabrike za preradu životinjskog otpada vrijedne 20 miliona KM, u Kakanj stiže nova investicija vrijedna čak 50 miliona KM, piše bh. novinska agencija Patria.

Mesna industrija „Bajra” u Kakanju će graditi savremene pogone, što će donijeti i veliki broj novih radnih mjesta.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra rekao je da je nova višemilionska investicija u Kakanj rezultat dobre poslovne klime u ovoj općini u centralnoj Bosni.

Naime, investitorima koji odluče ulagati na području općine Kakanj, Općina u potpunosti snosi sve troškove registracije firme!
Općina investitorima vraća i novac od naknade koja se obračunava za rentu i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Također, investitor koji ulaže na području Kaknja oslobođen je od plaćanja naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta i komunalne naknade u periodu od pet godina.

Ova poslovna politika općinskih vlasti u Kaknju samo od početka godine donijela je dvije višemilionske investicije. Prva je gradnja fabrike za preradu životinjskog otpada koju otvara zagrebačka kompanija “Agroproteinka”, a druga je investicije kompanije „Bajra“.

Kada investitor dođe u Kakanj načelnik Mandra i njegovi saradnici odgađaju sve druge obaveze i stavljaju se na raspolaganje privrednicima koji žele investirati u privredu ove općine, piše Patria.

(Patria)

{fcomment}