BH Telecom
Aktuelno

Ministarstvo privrede SBK potiče strane investitore da ulažu u Srednjobosanski kanton

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona pokrenulo je aktivnosti na izradi Vodiča za strane investitore pod nazivom “Investiraj u Srednjobosanski kanton”

Vodič za strane investitore “Investiraj u Srednjobosanski kanton” prvi je vodič ovog tipa u Srednjobosanskom kantonu, te će investitorima pružiti jasne i pristupačne informacije o mogućnostima poslovanja.
Kroz prezentaciju investicijskih projekata po sektorima i posredovanje u komunikaciji sa nadležnim institucijama, Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona želi podstaći brži rast privrede, ravnomjeran i održiv razvoj Srednjobosanskog kantona.
Vodič objašnjava korake za početak poslovanja i nudi sveobuhvatne informacije o geostrateškom položaju, prirodnim bogatstvima, atraktivnim sektorima, putnoj mreži, troškovima poslovanja, prednostima investiranja, ljudskim resursima, potrebnim dozvolama, cijenama komunalnih usluga za pravne osobe, općinskim komunalnim taksama, investicijskim lokacijama, doprinosima, porezima, registraciji preduzeća, relevantnim zakonima u Srednjobosanskom kantonu i Bosni i Hercegovini.
U cilju predstavljanja Srednjobosanskog kantona kao mjesta povoljnog poslovnog ambijenta predstavnici Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona posjećuju općine i održavaju radne sastanke sa načelnicima i pomoćnicima načelnika. Kroz ove radne sastanke prikupiti će se podatci i informacije koje će biti od značaja za izradu ovog dokumenta.
Ovim putem Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona zahvaljuje se svim načelnicima općinina i njihovim saradnicima, koji su uzeli aktivno učeće u izradi Vodiča za strane investitore “Investiraj u Srednjobosanski kanton”, sa željom da istim entuzijazmom, odgovornošću i timskim radom svi zajedno doprinesemo što potpunijoj i efektnijoj realizaciji postavljenih ciljeva.

 

Vlada SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!