Obavijest Službe za zapošljavanje SBK/KSB za nezaposlene osobe
Obavijest Službe za zapošljavanje SBK/KSB za nezaposlene osobe - photo: ilustracija
Aktuelno

Obavijest Službe za zapošljavanje SBK/KSB za nezaposlene osobe

Služba za zapošljavanje SBK/KSB objavila je sljedeću:

OBAVIJEST

Zbog povoljnije epidemiološke situacije, stekli su se uslovi da se Služba za zapošljavanje SBK/KSB vrati na uobičajen režim rada putem šaltera kada je u pitanju rad sa strankama.

Obavještavamo nezaposlene osobe o sljedećem:

-redovno zakonsko javljanje za nezaposlene osobe počinje se obavljati od 01.06.2021. godine u vremenu od 08:30 do 11:00 sati svakog radnog dana;

-u cilju rasterećenja prostora i smanjenja gužvi određuje se da su sve nezaposlene osobe u obavezi obaviti redovno javljanje od 01.06.2021. do 30.06.2021. godine;

– od dana javljanja počinju teći zakonski rokovi, bez obzira na prethodno evidentirana javljanja u kartonu nezaposlene osobe.

-Nove prijave na evidenciju nezaposlenih i zahtjevi za ostvarivanje prava na novčane naknade i ostala prava na osnovu nezaposlenosti vrše se u vremenu od 11:30 do 12:30 sati svakog radnog dana.

Nezaposlene osobe i drugi korisnici usluga su dužni poštovati higijensko epidemiološke mjere zaštite dakle nošenje zaštitne opreme (maska) te održavanje propisane distance i pridržavati se ograničenog broja korisnika koji mogu boraviti u prostorijama Ispostave/Biroa.

Služba za zapošljavanje SBK/KSB / Agencija DAN