dstore
Aktuelno

Mladi karatisti koji su osvojili medalje na prvenstvu BiH posjetili Vladu SBK

Planet obuca

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo primio je predstavnike Karate kluba „Travnik GS-TMT“, s takmičarima.

U posjetu premijeru stigli su takmičari koji su ostvarili izuzetne rezultate na posljednjem prvenstvu Bosne i Hercegovine za djecu, gdje je učestvovalo 90 klubova s prostora cijele države. Karate klub „Travnik GS-TMT“ ubjedljivo je osvojio prvo mjesto.

Travnik je bogatiji za osam državnih prvaka, dva viceprvaka i pet bronzanih medalja. Klub, odnosno takmičari su na Kadetskom prvenstvu Bosne i Hercegovine poniijeli i zlatnu medalju, koju je osvojio Kerim Jašarević, te dvije bronzane, koje su osvojili Kenan Šiljak i Bakir Grabus u seniorskoj konkurenciji.

Kao najbolji rezultat Kluba jeste činjenica da je na zvaničnoj rejting-listi klubova u Bosni i Hercegovini Karate klub „Travnik GS-TMT“ zauzeo prvo mjesto u 2021. godini.
Osvajači medalja su sljedeći sportisti:
– prvaci Balkana za 2021. godinu su: Ali Arnautović (borbe) i Karla Pašić (kate)
– viceprvaci su: Lejla Šiljak (borbe), Zijad Karaga (borbe) i Adna Zukić (borbe)
– bronzane medalje su osvojili: Sadžid Genjga (borbe) i Nejra Zukić (borbe)
– Kata tim djevojčice 2011/2010: Lamija Čajić, Zahra Arnautović i Emina Softić
– Zahra Arnautović (kate)

„Vlada Srednjobosanskog kantona i Travnik su ponosni na svoje takmičare, te se koristim ovom prilikom da svima čestitam na postignutim izuzetnim uspjesima i zaželim još više pobjeda u budućnosti. Također, naglašavam da je Vlada Srednjobosanskog kantona uvijek bila spremna da pruži podršku i pomoć sportu, i nastavit će i dalje“, kazao je premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo.

Vlada SBK/KSB