BH Telecom
Arhiva

Muftija travnički posjetio Kantonalnu bolnicu i darovao prvorođene bebe u novoj 1437. h. g.

U povodu nove 1437. hidžretske godine, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović u društvu sa koordinatoricom za ženski aktivizam i porodicu, prof. Lejlom Bešo-Haskić posjetio je odjel za ginekologiju i akušerstvo Kantonalne bolnice Travnik.

Tom prilikom muftija Adilović uručio je prigodan poklon-paket i novčanu hediju prvorođenoj bebi u novoj hidžretskoj godini, djevojčici Zerini Pandžo. Budući da se u istoj sobi nalazila i majka drugorođene bebe Naide Muratspahić, a koja je iz istog mjesta kao i majka prvorođene bebe, Muftija je odlučio da uruči novčanu hediju i drugoj djevojčici, iako je protokolom bilo planirano da se daruje samo prvorođena beba. Posjetom Muftije pozitivno su bili iznenađeni kako osoblje bolnice tako i majke prvorođenih djevojčica, Hermina i Zekira, obje iz Bugojna koje tokom posjete nisu krile svoje suze radosnice.

Nakon uručenja poklona dr. Fatima Ćurić-Ljevaković, šef Odjela ginekologije i akušerstva, zahvalila se muftiji Adiloviću u ime Odjela kojim ona rukovodi te ukratko predstavila određene projekte koji su u fazi realiziranja čiji je cilj unapređenje i poboljšanje uslova rada Porođajnog odjela.

Ured muftije travničkog