BH Telecom
Aktuelno

MUP SBK/KSB nastavio akcije protiv zloupotrebe opojnih droga i tokom proteklog vikenda

BH Telecom

Dana 19.05.2023.godine oko 19,40 sati u ulici Bosanska, općina Fojnica policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe D.B. rođen 1982.godine iz Fojnice. Tom prilikom kod istog je pronađena pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Na osnovu naredbe Općinskog suda Kiseljak izvršen je pretres stana kojeg koristi D.B. gdje je također pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, navedeni službenici su u saradnji sa policijskim službenicima PS Kiseljak izvršili pregled osobe D.M. rođen 1987.godine iz Kiseljaka, koji je prethodno učestvovao u narušavanju javnog reda i mira. Prilikom pregleda  kod istog je pronađena pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.    

 

Istog dana, oko 23,00 sati u mjestu Poljice, općina Bugojno policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled terenskog vozila marke Toyota, u kojem su zatečeni H.Š. rođen 1983.godine i S.K. rođen 1974.godine, obojica iz Bugojna. Tom prilikom kod H.Š. je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dok je kod K.S. pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.      

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB