BH Telecom
MUP SBK/KSB: Sigurna djeca - Osigurana budućnost
photo: Ilustracija
Aktuelno

MUP SBK/KSB: Sigurna djeca – Osigurana budućnost

Kao i prethodnih godina MUP Srednjobosanskog kantona i ove godine provodi pojačane aktivnosti na povećanju stepena sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Aktivnosti će se provoditi u okviru akcije pod nazivom  „SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“, u periodu od 04.09.2017. godine do 22.09.2017. godine.

Generalni cilj akcije je poboljšanje stanja sigurnosti djece, odnosno učenika kao učesnika u saobraćaju, te nastojanje da učenici nauče saobraćajna pravila ili prošire postojeće znanje iz ove oblasti. U okviru akcije planirana su i prigodna predavanja u školama od strane službenika policije i nastavnog osoblja, kojom prilikom će se učenicima ukazati na opasnosti koje ih očekuju kao učesnike u saobraćaju.

Jedna od planiranih aktivnosti je da se u vrijeme dolaska u školu, kao i povratka iz škole, poveća prisustvo  službenika policije u blizini škola, koje će biti dodatno upozorenje svim učesnicima u saobraćaju na poštivanje saobraćajnih propisa. Aktivnosti će dijelom biti i koordinirane sa BiHAMK-om, sa kojim postoji stalna saradnja u smislu povećanja stepena  sigurnosti saobraćaja. Isto tako, u pojačane mjere uključiti će se i drugi organi i organizacije kao što su općinske službe odgovorne za problematiku odvijanja saobraćaja, stanice za tehničke preglede, udruženja vozača, auto i moto-klubovi itd., koji će doprinijeti uspješnoj realizaciji akcije.

APELUJEMO NA VOZAČE – VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da dijete pokuša priječi kolovoz.

MOLIMO RODITELJE–  još jednom upozorite svoju djecu  na opasnosti koje vrebaju u saobraćaju i  pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

GRAĐANI – PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122 i na taj naćin dajte svoj doprinos sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!