Transparency International
Na inicijativu udruženja Travnička malina: Prvi sastanak udruženja proizvođača maline iz cijele BiH
Aktuelno

Na inicijativu udruženja Travnička malina: Prvi sastanak udruženja proizvođača maline iz cijele BiH

Planet obuca

Vrijedan rad predstavnika udruženja “Travnička malina” u kratkome je roku prepoznat kako od samih proizvođača, tako i od drugih udruženja sa područja naše države.

Od samoga početka svim proizvođačima nastoje se pružiti relevantne stručne informacije i to od strane najpriznatijih ljudi ove struke, a da su na ispravnom putu najbolje svjedoči svakodnevna podrška koja im stiže od stručnjaka, ali i novi upiti od proizvođača i sličnih udruženja.

Jedan od osnovih ciljeva ovog Udruženja je istrajavanje na očuvanju realne cijene proizvoda, te kroz dobru organiziranost i sprječavanje pritisaka i ucjena od strane otkupljivača i nakupaca.

Iz ovog travničkog Udruženja uputili su poziv sljedećeg sadržaja:

“Poštovani predstavnici i članovi uduženja malinara, agronomi i svi drugi koji čine kariku u proizvodnom lancu malinarstva sa prostora cijele Bosne i Hercegovine,

Pozivamo Vas na sastanak koji organizujemo sa ciljem organizacije jedinstvenog nastupa na tržištu, te pronalaženja rješenja za novonastalu situaciju u vezi našeg proizvoda.

Sastanak će se održati u nedjelju, 04.06.2017 godine, sa početkom u 12:00 sati u sali Centra za kulturu Travnik (bivši Dom Armije).

Na sastanak pozivamo i proizvođače koji u svojim gradovima nemaju organizovano udruženje, a sami imaju nasade veće od 3.000 m2.

Molim u komentare prijedloge i sugestije, ali molim Vas nikakvih gluposti i priča od kojih mi nemamo koristi…

Predsjednik udruženja “Travnička malina”

Edin Mameledžija

Agencija DAN

Trebamo da znamo!