Transparency International
Vozači oprez, povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju
Aktuelno

Vozači oprez, povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju

Planet obuca

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća uz povoljne uslove za vožnju. Frekvencija vozila izvan većih gradskih centara je umjerenog intenziteta, dok je u gradskim centrima intenzitet saobraćaja pojačan.

Povoljni vremenski uslovi doprinose povećanom broju biciklista i motociklista u saobraćaju, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, zbog radova u Donjoj Jablanici, tokom dana saobraća se usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila. Sporije saobraćanje moguće je i na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, gdje je u toku redovno održavanje kolovoza.

Radovi se izvode i na autoputu A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim na magistralnim putevima: M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prijelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

FENA

Trebamo da znamo!