BH Telecom
Na području općine Travnik uvodi se registar privatnih izdavača smještaja
Na području općine Travnik uvodi se registar privatnih izdavača smještaja
Aktuelno

Na području općine Travnik uvodi se registar privatnih izdavača smještaja

Iako je tek zvanično formirana, Turistička zajednica općine Travnik je inicijator pokretanja niza aktivnosti na uvođenju reda u području turističkih usluga, a jedna od osnovnih je uvođenje Registra privatnih izdavača. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

U koordinaciji sa nadležnim institucijama, a prevashodno općine Travnik kao nosioca, uvodi se registar privatnih izdavača na području općine Travnik u turističke namjene.

Registracija se odnosi za vlasnike privatnih smještajnih kapaciteta koji žele ili se već bave poslovima izdavanja soba, apartmana, vikendica u funkciji turizma na području općine Travnik.

Način prijave je prilagođen i pojednostavljen za navedenu kategoriju ugostiteljske ponude.

Značaj registra je višestruk s obzirom da se kroz minimalno tehničke propisane uvjete – sobe, apartmani, vikendice i sl. kategorišu i na taj način jamči kvalitet ponuđenih usluga.

Također, kroz vrlo jednostavan elektronski (on-line) sistem prijave/odjave turista, dobivaju se pouzdaniji statistički podaci koji zajednici turizma vrlo jasno daju pravce promotivnog i općenito razvojnog turističkog djelovanja, a s druge strane i vlasnicima smještajnih kapaciteta i turistima obezbjeđuje kvalitetnije i sigurnije odnose u poslovanju.

Uskoro ćemo u saradnji sa Turističkom zajednicom SBK/KSB objaviti više informacija te korake o načinu i postupcima za prijave.

Turistička zajednica općine Travnik / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!