Arhiva

Na Sveučilištu/Univerzitetu ‘VITEZ’ održan Hour of Code

Sveučilište/Univerzitet ‘VITEZ’ sudjelovalo u globalnom edukativnom događaju – Hour of Code

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Travnika, Viteza i Fojnice sudjelovali su u globalnom informatičko edukativnom događaju Hour of Code, odnosno Satu kodiranja koji se na Sveučilištu/Univerzitetu ‘VITEZ’ održavao od 10-12.12.2015.g.

„Hour of code jednosatni je uvod u računarske znanosti s namjerom da se šira javnost upozna s programiranjem i pokaže da svatko može naučiti osnove“, pojasnio je Salim Šabić, direktor IKT Centra Sveučilišta/Univerziteta ‘VITEZ’.

Sveučilište/Univerzitet VITEZ je bila jedina visokoobrazovna ustanova u KSB/SBK koja se uključila u ovaj najveći edukativni događaj na svijetu, koji se održavao od 7. do 13. prosinca u čast Computer Science Education Week. „Ovaj događaj je posebno važan za mlađe generacije koje mogu imati bolji pregled značaja informatike u suvremenom svijetu i može biti priprema za daljnji razvoj društva“, naglasio je Salim Šabić. Da je riječ o globalnom edukacijskom događaju govori podatak kako je prošle godine u njemu sudjelovalo više od 180 zemalja.

Podsjetimo, cilj je uključiti što veći broj mladih u ovu inovativnu informatičku edukaciju, kroz suradnju osnovnih i srednjih škola, nadležnih ministarstava, kompanija, udruženja građana i drugih zainteresiranih aktera.

Sveučilište/Univerzitet Vitez