Arhiva

Najava: Manifestacija “Ljeto na Vlašiću”

Udruženje građana i privrednika Team VLAŠIĆ - Manifestacija Ljeto na Vlašiću www.team-vlasic.comU cilju promocije istinskih prirodnih i tradicionalnih vrijednosti planine Vlašić, ali i vrijednosti područja Srednje Bosne, Udruženje građana i privrednika Tim VLAŠIĆ pokreće inicijativu organizacije i održavanja manifestacije “Ljeto na Vlašiću”.   
IDEJA:
Obzirom na poznatu činjenicu o neiskorištenosti prirodnih i smještajnih kapaciteta na planini Vlašić u vansezoni, te nedostatka bilo kakvih sadržaja koji bi na ovu planinu u tom periodu privukli gosta, iz ovog Udruženja potekla je inicijativa o organizaciji jedne manifestacije, koja bi morala postati tradicijom, i koja bi, posebno u ljetnom periodu, na planinu Vlašić dovela posjetioce iz svih krajeva regije.
Ova manifestacija će u kontinuitetu trajati puna tri mjeseca (juni, juli i august), a sadržavat će događaje koji će svojim sadržajem privlačili što veći broj interesnih skupina, od tinejdžera do starijih osoba.
REALIZACIJA:
Organizacijski, kompletnu manifestaciju provest će Udruženje građana i privrednika Tim VLAŠIĆ iz Travnika, uz pokušaj osiguranja materijalne potpore. Kao očekivani partneri u realizaciji manifestacije nalazit će se općinski, kantonalni i federalni organi kojima su bliski ciljevi ove manifestacije, te pravna lica prisutna na prostoru Bosne i Hercegovine.
Članstvo ovog Udruženja, koje čine gotovo sva pravna lica prisutna na planini Vlašić, bi direktno učestvovalo u dijelu finansiranja održavanja ove manifestacije.
Sve aktivnosti koje se budu poduzimale, pravovremeno će biti promovisane putem medija, kao i na oficijalnoj Web stranici Udruženja Tim VLAŠIĆ, te našim Portalima: Babanovac.net, Travnički.INFO i Vlašić.net , ali i na Internet Portalima-prijateljima: BHSki.ba, DalmacijaSKI.com i Skijanje.rs.

CILJEVI MANIFESTACIJE:
– Promocija kompletne turističke ponude planine Vlašić u zemlji i inostranstvu

– Promocija ponude domicijelnog stanovništva vlašićkih sela, kada je u pitanju proizvodnja organske hrane, tradicionalnih prehrambenih proizvoda, proizvoda od kamena i drveta

– Pomoć jačanju turizma kroz povećanje broja noćenja u vansezoni

– Podizanje ekološke svijesti domaćina i gostiju, ali i pravnih lica na ovoj planini

– Predstavljanje planine Vlašić kao idealne destinacije za boravak ljudi tokom cijele godine

PLANIRANE AKTIVNOSTI:

Koncerti (klasična, tradicionalna i moderna muzika)

Kulturni program

Dani otvorenih vrata vlašićkih hotela-članova Udruženja

Snimanje promotivnog filma

Snimanje video spotova

Likovna kolonija

Foto safari

Prezentacija ponude pravnih subjekata na Vlašiću

Sajam proizvoda mještana vlašićkih sela

Izložba klasičnih automobila

…i još dosta toga…

Više detalja i konačni kalendar svih događanja uskoro ćete moći pogledati na oficijelnoj Web stranici Udruženja Tim VLAŠIĆ:

www.team-vlasic.com