Transparency International
Aktuelno

Najavljene aktivnosti povodom obilježavanja 25. godišnjice formiranja 7. korpusa (FOTO)

Planet obuca

Povodom 25. Godišnjice od osnivanja 7. Korpusa danas je održana press konferencija na kojoj su javnosti prezentirane planirane aktivnosti povodom osnivanja jedne od najznačajnijih formacija u Odrambeno-oslobodilačkom ratu u BiH.

Aktivnosti će se sprovoditi u Srednjobosanskom i Unsko-Sanskom kantonu, a najznačajnija manifestacija biti će održana upravo u našem gradu. Planiran je okrugli stol na temu ‘’Monografija 7. Korpusa’’ na kojoj će se izučavati napisani tekstovi i akcije Korpusa, a za učenike škola sa područja SBK I USK na temu ‘’25. Godina 7. Korpusa’’. Pobjednički i svi pristigli radovi biti će izloženi u Centru za kulturu Općine Travnik.

‘’Ove godine se navršava 25 godina od osnivanja 7. Korpusa. Ovaj datum zbog rezultata koje je postigao 7. korpus zaslužuje da se dostojno obilježi. Predsjednik Organzacionog odbora je premijer Vlade SBK, Tahir Lendo. Organizatori su Koordinacija temeljnih boračkih udruženja Srednjobosanskog kantona i u ovoj godini smo planirali niz aktivnosti kako bi se ova godišnjica dostojno obilježila. Centralna svečanost je svečana akademija koja će se održati 6. Aprila u Centru za kulturu općine Travnik.’’ Izjavio je Remzija Šiljak, član Organizacionog odbora.

Travnicki.INFO