photo: Amar Alijagić
Aktuelno

Novel 1954: Novootvoreni restoran u Travniku počinje pričati svoju veliku priču (FOTO)

Mali grad, a velike priče, i to ne samo one ispričane, nego i one čiji početak nagovještava sadržaj vrijedan pažnje.

Takvu priču protekle sedmice počeo je novootvoreni restoran „Novel 1954“ čime se upotpunjuju ugostiteljski sadržaji u gornjem dijelu grada.

Na adresi Aleja Konzula, upakovan u prostor visokoškolske ustanove, šetnicom kroz prekrasnu aleju, dolazi se do odredišta – do restorana  nazvanog po priči, ali već i u svom nazivu naslućuje nešto zaista novo. Novo i za same investitore, čije se dosadašnje iskustvo veže za druge vidove ugostiteljstva, donosi svježinu u svom poslovanju ali i nešto novo u grad.

Radi se o novom konceptu u čijem stvaranju su učestvovali i iskustvo i entuzijazam, strast i sagledavanje realne potrebe da se u zaista bogatoj gastronomskoj travničkoj ponudi donese nešto drugačije.

Dnevna ponuda potpuno je prilagođena potrebama zaposlenih, a meni uključuje variva i čorbe, različite varijante tijesta i uštipaka, uz sendviče i omlet,te ostali, za doručak  uobičajeni izbor hrane.

 

A nakon doručka, poslovnog ručka, studenske pauze i dostave, ovaj prostor, baš kao u najljepšoj priči, pod dejstvom stvaralačke čarolije investitora, sa provjerenom ekipom profesionalaca, pretvara u prostor dostojan najljepše svečane večere, u privatnoj, intimnoj ili porodičnoj varijanti, ili, organizirane večere za kolektiv.

Mada je restoran tek otvoren, takva iskustva već su imali mnogi, povratne informacije su više nego dobre  i to je ono što, kako kažu u menadžmentu, zapravo daje podstrek za rad.

Brižno osmišljeni ambijent, uz adekvatan namještaj, dekor, biljke i prijatnu muziku, ovom posebnom mjestu daje ugođaj, koji uz gastronomsku ponudu znači i dimenziju više, upravo  onako kako je to još u ideji utemeljeno –  više od obroka…

Sve ovo preduvjet je i da ova izazovna godina, u kojoj kako kažu i neke procjene, ispraćamo svu težinu proteklih godina priče o koroni, završi svečano, veselo, dostojanstveno. Zapravo u tome, i leži motiv za slavlje, da se prigrli Nova godina kao nagovještaj bolje svakodnevnice.

Upravo te lijepe momente moguće je u novogodišnjoj noći osjetiti u restoranu „Novel 1954“, uz  Tempo Band i Seju Smajiša, ali i izvrsnu ponudu specijaliteta i ostalih sadžaja koje nudi ovaj restoran. Mada je kapacitet od stotinjak sjedećih mjesta, još su otvorene rezervacija  i popunjavaju se  posljednja mjesta, za prvu relaksiranu novu godinu nakon nekoliko godina.

Muzika, dobra hrana, prijatan ambijent i prijatelji, učinit će da i Novel  uvrstite u red omiljenih restorana a ovu novu godinu upišete u jednu od najdražih. Rezervacije za ispraćaj stare i doček Nove 2023. možete izvršiti putem broja 061 748 680 (Viber i Whatsapp) ili na društvenim mrežama „Restaurant Novel 1954“.

Travnicki.INFO