BH Telecom
Arhiva

Održana četvrta sjednica Predsjedništva Kantonalne organizacije SDP BiH SBK/KSB

Četvrta redovna sjednica Predsjedništva Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobsanskog kantona – Kantona Središnja Bosna, kojom je predsjedavao Nijaz Helez, bila je u znaku Konsituirajuće sjednice Glavnog odbora SDP BiH, obzirom da je značajan broj kandidata sa prostora Srednjobosanskog kantona izabran među rokovodna tijela SDP BiH.

U naredne četiri godine, potpredsjednik SDP BiH će biti dosadašnji Predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH SBK/KSB, Helez Zukan, a pored njega u Predsjedništvu SDP BiH će se nalaziti i dvije drugarice iz našeg kantona – Mira Grgić i Željka Bošnjak. Uz njih, u Glavnom odboru SDP BiH, će biti i još 8 članova iz Srednjobosanskog kantona – Arnautović Admir, Atanasijević Ljubinka, Čajdin Irhana, Helez Nijaz, Kurt Edina, Lendo Fajkić Fatima, Vujinović Tamara i Zulum Ismet, što predstavlja znatan kvalitativni pomak SDP BiH na ovom prostoru.

Također, veliku pažnju članova Predsjedništva privukla je i informacija o radu Kluba poslanika SDP BiH u Skupštini SBK/KS,B koju je podnio predsjednik Kluba Helez Nijaz. “SDP BiH će u narednom periodu ostati konstruktivna opozicija, koja će podržavati sve inicijative koje idu u korist građana ovog kantona i sasvim siguno neće šutjeti o svemu onome, o čemu treba glasno govoriti,a posebno o izuzetno lošem stanju u Kantonu u posljednjoj godini dana, o čemu ćemo redovno obavještavati građane i javnost. O katastrofalno lošem radu Vlade u novom sazivu objektivno možete pročitati u novom izvještaju CCI, koji je ovu Vladu ocjenio kao najgoru do sada što je najbolji pokazatelj da cilj ove Vlade nije uraditi nešto za građane, nego se čvrsto držati fotelja koje su ugrabili.” – istakao je Nijaz Helez.

Također, između ostalog, na ovoj sjednici je formirano i šest stalnih radnih tijela – odbora i komisija unutar Kantonalne organizacije, te donesena odluka o održavanju Druge redovne sjednice Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB u toku mjeseca novembra.

Press KO SDP BiH SBK/KSB