BH Telecom
Aktuelno

Održana sjednica Organizacionog odbora: Krajem mjeseca izbor najboljeg sportiste SBK za 2023. godinu (FOTO)

U Hotelu „ADRIALE” u Kreševu održana je 1. sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2023. godinu”, koja će se 23. februara 2024. godine održati u Kreševu.

Sjednicom Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2023. godinu” presjedavao je Bojan Domić, kantonalni ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta. Sjednici su prisustvovali  načelnik Općine Kreševo Renato Pejak, u ulozi domaćina manifestacije, načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić, članovi Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB i istaknuti sportski radnici koji su kroz duži vremenski period dali svoj doprinos razvoju sporta na prostoru SBK/KSB i Bosne Hercegovine.

Prisutnim članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora u ime  Sportskog saveza SBK/KSB obratio se dr. Hamdija Mlinarević, po ovlaštenju predsjednika Sportskog saveza SBK/KSB  Mirsada Ibrišimbegovića, te istaknuo je da je manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona ” jedna od najznačajnijih manifestacija na prostoru Kantona i očekuje da će ovo biti jedna od najbolje organizovanih do sada. Naš Kanton ima državne, balkanske, evropske prvake i mnogobrojne talente koji naprono rade sa svojim trenerima tokom cijele godine uz mukotrpan rad sportskih radnika koji stvaraju uslove za odvijanje trenažnih procesa i takmičenja. U svome obraćanju dr. Mlinarević istaknuo je javni interes u sportu obuhvaća unapređenje zdravlja građana i sportska aktivnost kojom se postižu vrhunska sportska dostignuća.

Ministar Bojana Domića, naglasio, kako je manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona” vrhunac godine u oblasti sporta za takmičare, trenere i sportske radnike. Čestitao je Sportskom savezu SBK/KSB na organizaciji ove tradicionalne manifestacije i zahvalio se načelniku Općine Kreševo Renatu Pejaku na domaćinstvu te dodao da je „Izbor najboljeg sportiste Kantona” jedinstvena prilika da se najboljim među najboljima oda priznanje. U svome obraćanju ministar Domić rekao je da će se tokom ove godine započeti sa pripremom i izradom strategije sporta Kantona kao strateškog dokumenta koji će zasigurno doprinjeti razvoju sporta i povećanju tjelesne aktivnosti cjelokupnog stanovništva sa ciljem očuvanja zdravlja.

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak iskazao je zadovoljstvo što su Općina Kreševo i sportski radnici sa područja Kreševa domaćini najboljim sportistima i sportskim ekipama Kantona i da će dati maksimalan doprinos da manifestacija što bolje bude organizovana.

Na čelu Žirija/Ocjenjivačkog suda  ovogodišnje manifestacije je mr. sci. Vedran Drmać, koji je izrazio zadovoljstvo što će se jedna ovako značajna manifestacija održati u Kreševu, te što su sve odluke o nagradama pojedincima i ekipama donesene jednoglasno. Članovi  Žirija/Ocjenjivačkog suda odluku o proglašenju najboljih donijeli su na osnovu Pravila za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB.

Nikica Petrović, u svojstvu predsjednika Komisije za nagrade i priznanja Sportskog saveza SBK/KSB informisao je Organizacioni/Organizacijski odbor o priznanjima i nagradama koje će se uručiti na manifestaciji.

Nakon sjednice Organizacionog/Organizacijskog odbora članovi odbora posjetili su muzej Franjevačkog samostana u Kreševu i prisustvovali su radionici potkivanja jaja koju su organizovali domaćini.

Manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2023. godinu” održat će se 23. februara  2024. godine u sportskoj dvorani Srednje škole u Kreševu s početkom u 18,00 sati uz bogat kulturno-umjetnički program.        

Travnicki.INFO